top of page

Sevärdheter

Sevärdigheter nära oss i Betsede 

artipelag.width-1440.jpg

Artipelag

Art, Activities & Archipelago. 

Artipelag är en kulturell destination belägen i Gustavsberg, Värmdö. Det är en kombination av konstgalleri, museum och naturskön plats som erbjuder utställningar av samtida konst, skulpturer och design. Besökare kan njuta av konstverk, vackra omgivningar och gastronomiska upplevelser på plats.

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter

Orrefors Kosta Boda

Glastillverkare

Orrefors är ett välrenommerat svenskt glasbruk med en anrik historia. Det är känt för att producera exklusiva och högkvalitativa kristall- och glasprodukter. Orrefors glasbruk har en lång tradition av hantverksskicklighet och innovativ design, vilket har gjort det till en globalt respekterad aktör inom glasindustrin. Dess eleganta och tidlösa skapelser är eftertraktade av samlare och designentusiaster världen över. Här finner du deras 2:a sortering. 

  • Instagram
  • Facebook
4a80590db185f0b8acf7f48dff8eadb8.jpeg
bersa_large.jpg

Gustavsbergs Porslinsfabrik

Svensktillverkat sedan 1825!

Gustavsbergs porslinsfabrik är en ikonisk porslinsfabrik belägen i Värmdös kommun. Fabriken har en lång historia och är känd för sin tillverkning av högkvalitativa keramiska produkter. Den erbjuder ett brett sortiment av porslin, keramik och konstverk, som är eftertraktade både nationellt och internationellt. Gustavsbergs porslinsfabrik är en symbol för svensk design och hantverkstradition.

+468-570 369 00

  • Instagram
  • Facebook

Ösbyträsk

Vandringsled runt sjön

Ösbyrundan är en populär vandringsled belägen i Gustavsberg. Leden sträcker sig genom en vacker naturmiljö och erbjuder en varierad terräng med skogar, ängar runt sjön att utforska. Att promenera runt Ösbyrundan ger en fridfull och avkopplande upplevelse, med möjlighet att njuta av den omgivande naturen och fåglarnas sång. Leden är välmarkerad och lätt att följa, vilket gör den lämplig för både erfarna vandrare och nybörjare. Det finns två bäverbon i sjön och ni kommer se träd fällda av bävern. Leden är 4,8 km lång. 

Gå halvvägs och köp fika på Delselius konditori för en take-away fika på klipporna.

1490192945.jpg
8f9b78fe5d04886b90e181a39fb1d5af.jpg

Värmdöleden

Naturskön led för den som vill gå lite längre

Värmdöleden är en populär vandringsled belägen på Värmdö. Leden sträcker sig genom vacker natur och erbjuder en mångfald av landskap, inklusive skogar, stränder och sjöar. Värmdöleden är känd för sin natursköna och varierande rutt som ger vandrare möjlighet att utforska öns vackra omgivningar. Leden är välmarkerad och erbjuder även informationstavlor längs vägen för att ge besökare insikt i områdets historia och flora.

Skärgårdsmuseet

i Stavsnäs 

Skärgårdsmuseet är ett museum beläget i Stavsnäs, en del av Stockholms skärgård. Museet fokuserar på att berätta om skärgårdens historia, kultur och natur. Besökarna kan utforska utställningar som visar skärgårdslivet genom tiderna, inklusive fiske, båtbyggeri och skärgårdsnatur. Skärgårdsmuseet erbjuder en fascinerande inblick i skärgårdens unika livsstil och är ett populärt resmål för både lokalbefolkning och besökare.

Medans du är här bör du besöka stavsnäs hembageri och äta en god lunch eller riktig svensk fika. 

2M9A8978-scaled.jpg
bjorkvik-bjorkviksbadet-047-1800.jpg

Björkviks havsbad 

Bada i havet från klippor

Björkviks Havsbad är en populär badplats belägen vid Björkvik på Ingarö. Här kan besökarna njuta av en vacker sandstrand, klart vatten och en avkopplande atmosfär. Badplatsen har faciliteter som toaletter, omklädningsrum och grillplatser, vilket gör den till en bekväm och trevlig plats att tillbringa en solig dag på. Björkviks Havsbad är omgiven av natursköna områden och är ett populärt resmål för både lokalbefolkning och turister som vill njuta av havet och strandlivet. I närheten av badet ligger Bistro Björkvik, passa på att njuta av en god lunch i solen.

Det finns även en vandringsled i närheten som tar dig på en vacker vandring genom Björnö naturreservat. 

För fler aktiviteter och sevärdheter

25 Härliga utflyktsmål 

Här hittar du en PDF från Värmdö kommun på 25 härliga utflyktsmål i Värmdö kommun. PDFen finns bara på svenska men är väl illustrerad med bilder och bra kartor. 

Visit Värmdö

Här kan du hitta evenemang, saker att se och göra på både svenska och engelska.  

Naturkartan

Ladda ner appen Naturkartan för en interaktiv vy över POIs runt om Värmdö.

app-store-apple-download-itunes-ios-png-favpng-NbmJLefs27bT5Y4fYjePbjJ4g.jpg
67006-app-play-google-android-store-free-clipart-hd.png
bottom of page